Recipes / Juicy baked pear with cottage cheese Сочная запеченная груша с творогом
Pear is a seasonal tasty and healthy fruit. It contains a large amount of fiber, which improves and normalizes the functioning of the gastrointestinal tract. Pears also contain acids (folic and ascorbic), vitamins (A, C, K, B2, B3), macro- and microelements (potassium, sodium, iron, phosphorus). Eating pears has a beneficial effect on the pancreas, the functioning of the heart and blood vessels, and strengthens the general condition of the body.
Груша – это сезонный, вкусный и полезный фрукт. В ней много клетчатки, которая нормализует работу желудочно-кишечного тракта. В составе плода присутствуют кислоты (фолиевая и аскорбиновая), витамины (А, С, К, В2, В3) и макро- и микроэлементы (калий, натрий, железо, фосфор). Регулярное употребление груши положительно влияет на поджелудочную железу, сердце и сосуды, укрепляя общее состояние организма.
Steps / Шаги:
Rinse the pears.
Промойте груши.
Pour honey over the pear and sprinkle with cinnamon. Preheat the oven to 180°C, place the pears on a baking sheet, and bake for 30-40 minutes.
Полейте грушу медом, посыпьте корицей. Разогрейте духовку до 180 °С, вложите груши на противень, поставьте запекаться в течение 30-40 минут.
In a separate plate, mix cottage cheese with sour cream and powdered sugar.
В отдельной тарелочке смешайте творог со сметаной и сахарной пудрой.
Remove the skin from the baked pear and cut into large circles. Add curd filling to the pear layers and give the pear its original shape.
С запеченной груши снимите кожицу, разрежьте на крупные кружочки. В слои груши добавьте творожную начинку, придайте груше первоначальную форму.
Serve the pears slightly warm, sprinkle more cinnamon on top and drizzle with honey.
Подавайте груши слегка теплыми, сверху еще раз посыпьте корицей и полейте медом.