Recipes / Healthy cottage cheese pie with peaches Полезный творожный пирог с персиками
Cottage cheese is a product, in combination with which any dish will gain its value and benefits. What makes cottage cheese healthy is its high content of protein, casein, vitamins (A, E, PP, B6, B9, B12), macro- and microelements (calcium, magnesium, iron, sodium, zinc, etc.), thanks to which eating cottage cheese strengthens bone tissue and improves the functioning of the cardiovascular system. Peaches in the pie will add juiciness and delicate sourness to the dish.
Творог — это продукт, который придаёт любому блюду дополнительную ценность и пользу. Его польза обусловлена высоким содержанием белка и казеина, витаминного комплекса (А, Е, РР, В6, В9, В12), а также макро- и микроэлементов (кальций, магний, железо, натрий, цинк и прочие), благодаря чему регулярное употребление творога укрепляет костную ткань и улучшает работу сердечно-сосудистой системы. Персики в пироге придают блюду сочность и нежную кислинку.
Steps / Шаги:
Wash the peaches and cut into thin slices.
Вымойте персики, нарежьте тонкими дольками.
In a deep plate or bowl, mix flour, butter, 1 egg, half a tablespoon of sugar, salt and milk. Mix thoroughly, cover with film, and refrigerate for 20-30 minutes.
В глубокой тарелке или миске смешайте муку, масло, 1 яйцо, половину столовой ложки сахара, соль и молоко. Тщательно смешайте, накройте пленкой, поставьте в холодильник на 20-30 минут.
In a separate bowl, mix 1 egg, cottage cheese and remaining sugar. Grind until the mass is homogeneous.
В отдельной посуде смешайте 1 яйцо, творог и оставшийся сахар. Разотрите до однородности массы.
Prepare a baking dish. Distribute the dough from the refrigerator into the pan, leveling it with your hands. Place the egg-curd mixture on the dough and add peaches slices on top.
Подготовьте форму для выпекания. Тесто из холодильника распределите по форме, выравнивая руками. На тесто выложите яично-творожную массу, наверх – дольками персики.
Preheat the oven to 180-190 °C, place the pan with the pie to bake for 30-40 minutes until done.
Разогрейте духовку до 180-190 °С, поставьте форму с пирогом запекаться на 30-40 минут до готовности.
Serve the pie chilled with tea or coffee.
Подавайте пирог охлажденным к чаю или кофе.