Prepare all the necessary ingredients for the future dish. Rinse the eggplants thoroughly and pierce the skin with a fork. Peel the walnuts and chop into crumbs.
Подготовьте все необходимые ингредиенты для будущего блюда. Баклажаны тщательно промойте и проколите кожуру вилкой. Грецкий орех очистите и измельчите в крошку.
Cut the prepared eggplants lengthwise, but not all the way, and place in an oven preheated to 180 °C for about 40 minutes. While the vegetables are baking in the oven, start preparing the satsivi sauce. Take the peeled onion and cut into medium cubes, place in a frying pan and fry until golden brown for 7-8 minutes.
Подготовленные баклажаны разрежьте вдоль, но не до конца, и отправьте в духовую печь, разогретую до 180 °С примерно на 40 минут. Пока овощи запекаются в духовке, приступайте к приготовлению соуса сациви. Возьмите очищенный лук и нарежьте средними кубиками, переложите в сковороду и обжаривайте до образования румяного вида в течение 7-8 минут.
Pour the chopped nuts into a separate container and combine with fried onions and crushed garlic. Stir the resulting mass and add spices and seasonings, wine vinegar, sugar and water. Stir the sauce and add salt if necessary. Simmer the dish in a frying pan over moderate heat for 10 minutes.
В отдельную емкость высыпьте измельченный орех и соедините с жареным луком и давленым чесноком. Помешайте полученную массу и присоедините к ней специи и приправы, винный уксус, сахар и воду. Помешайте соус и по необходимости посолите. Тушите блюдо в сковороде на умеренном огне в течение 10 минут.
When the eggplants are browned and ready, remove them from the oven and let them cool. Next, stuff them with the prepared satsivi sauce and serve.
Когда баклажаны подрумянятся и будут готовы, вытащите их из духовой печи и дайте им остыть. Далее нафаршируйте их приготовленным соусом сациви и подавайте к столу.
Serve the eggplant dish with satsivi hot, complemented with fresh and fragrant white bread.
Подавайте блюдо из баклажан с сациви в горячем виде, дополнив свежим и ароматным белым хлебом.