Rinse the mushrooms and cut into pieces. Wash the lemon and cut it in half. Peel the garlic, chop it with a knife or pass it through a press.
Ополосните грибы, нарежьте на кусочки. Лимон помойте, разделите пополам. Чеснок очистите, измельчите ножом или пропустите через пресс.
Heat a frying pan, add vegetable oil. Add chopped garlic, fry, stirring, 1-2 minutes until a characteristic smell appears.
Сковородку разогрейте, добавьте растительное масло. Всыпьте измельченный чеснок, жарьте, помешивая, 1-2 минуты до появления характерного запаха.
Add chopped mushrooms to the garlic and fry for 10 minutes. Add salt, parsley and spices, mix thoroughly.
Добавьте к чесноку нарезанные грибы, жарьте 10 минут. Посолите, добавьте петрушку и специи, тщательно смешайте.
Serve the shiitake in a salad bowl, sprinkle with lemon juice.
Подавайте шиитаке в салатнике, сбрызните соком лимона.