Recipes / Delicate appetizer of herring with zucchini Нежная закуска из селедки с кабачками
Herring is a fish that lives mainly in the waters of the Pacific and Atlantic oceans and lightly salted seas. Herring is one of the fattest fish, but in terms of protein content it is an absolute record holder. It also contains vitamins (B1, B2, B5, B6, B9, B12, D), minerals (potassium, magnesium, calcium, phosphorus, iron, etc.). Due to the high content of Omega-3 acid, herring is recommended to be eaten for the prevention of cardiovascular diseases.
Сельдь — рыба, обитающая в основном в водах Тихого и Атлантического океанов и в слабосоленых морях. Этот вид относится к числу самых жирных рыб, но по содержанию белка держит абсолютный рекорд. В сущеществовании сельди присутствуют витамины В1, В2, В5, В6, В9, В12 и Д, минералы: калий, магний, кальций, фосфор, железо и другие. Благодаря высокому содержанию омега-3 жирных кислот её рекомендуется включать в рацион для профилактики сердечно‑сосудистых заболеваний.
Steps / Шаги:
Peel the onion, rinse, finely chop. Cut the fillet into arbitrary pieces. Peel and wash the carrots and zucchini. Cut the zucchini into small cubes, cut the carrots into cubes. Wash the greens and chop with a knife.
Лук очистите, промойте, мелко накрошите. Филе разрежьте на произвольные кусочки. Морковь и кабачок очистите, вымойте. Кабачок нарежьте небольшими кубиками, морковь нарежьте брусочками. Зелень вымойте, измельчите ножом.
Heat a frying pan, add vegetable oil, add chopped onion. Fry until transparent. Add carrots and zucchini. Add salt, cover, simmer for 10-12 minutes.
Разогрейте сковороду, добавьте растительное масло, всыпьте измельченный лук. Обжарьте до прозрачности. Добавьте морковь и кабачок. Посолите, накройте крышкой, тушите 10-12 минут.
Pour tomato paste into the frying pan with the vegetables and add the herbs. Fry for 2-3 minutes. Remove from heat. Add chopped herring fillets and mix.
В сковородку к овощам влейте томатную пасту, всыпьте зелень. Жарьте 2-3 минуты. Уберите с огня. Вложите нарезанное филе сельди, смешайте.
Serve the appetizer cool. You can sprinkle with lemon juice if desired.
Подавайте закуску остывшей. Можете сбрызнуть соком лимона по желанию.