Wash the apricots, halve them, and remove the pits.
Вымойте абрикосы, разделите на половинки, очистите от косточек.
In a deep bowl, thoroughly mix the butter, sugar, flour, baking powder and salt. Grind by hand until crumbly. Beat the egg, add 1 tablespoon of sour cream. Knead the dough and roll it into a layer.
В глубокой чаше тщательно смешайте сливочное масло, сахар, муку, разрыхлитель и соль. Разотрите вручную до крошки. Вбейте яйцо, добавьте 1 столовую ложку сметаны. Замесите тесто и раскатайте в пласт.
Quickly and carefully spread the dough over the bottom and sides of the pan. Place the pan with the dough in the refrigerator for 15-20 minutes.
Быстро и аккуратно распределите тесто по дну и бокам формы. Поставьте форму с тестом в холодильник на 15-20 минут.
Pour sour cream into a separate deep bowl, add vanillin, sugar, starch, and beat in the egg. Stir the mixture with a blender or whisk. Pour the mixture into the dough pan. Place apricot slices on top, flesh side down.
В отдельную глубокую мисочку влейте сметану, всыпьте ванилин, сахар, крахмал, вбейте яйцо. Размешайте смесь блендером или венчиком. Влейте смесь в форму для теста. Сверху выложите дольки абрикосов мякотью вниз.
Preheat the oven to 180°C, bake the pie for 45-50 minutes until done.
Разогрейте духовку до 180 °С, поставьте пирог выпекаться в течение 45-50 минут до готовности.
Serve the pie warm with tea or coffee, place in individual plates, and sprinkle with sugar if desired.
Подавайте пирог теплым к чаю или кофе, разложите в индивидуальные тарелочки, посыпьте сахарной подругой по желанию.