Peel the walnuts from their shells, sort out the dried apricots, dogwoods and raisins, rinse everything thoroughly and pour boiling water over it. Also rinse the rice well. Dry the dried fruits with paper towels, and chop the dried apricots and dogwoods.
Очистите грецкие орехи от скорлупы, переберите курагу, кизил и изюм, все тщательно промойте и залейте кипятком. Также промойте хорошо рис. Обсушите сухофрукты бумажными полотенцами, а курагу и кизил нарежьте.
Place the previously washed rice in a saucepan, bring the water to a boil for about 3-4 minutes, then remove the rice, rinse it and place in a sieve. Then put the rice back into the pans, add salt and cook it for about 20-25 minutes under a tightly closed lid over low heat.
Промытый ранее рис отправьте в кастрюлю, доведите воду до кипения примерно 3-4 минут, после чего вытащите рис, промойте его и откиньте на сито. Затем снова выложите рис в кастрюли, посолите и варите его около 20-25 минут под плотно закрытой крышкой на медленном огне.
Place the walnuts in a previously heated frying pan to dry for about 3 minutes, then break the nuts into small pieces. When the rice is ready, add nuts, dried apricots, raisins, dogwood and honey, mix everything thoroughly.
На ранее разогретую сковороду отправьте подсушиваться грецкие орехи примерно 3 минуты, после чего разломайте орехи на маленькие кусочки. По мере готовности риса добавьте к нему орехи, курагу, изюм, кизил и мед, тщательно все перемешайте.
To make the dish even more colorful, add a couple of mint leaves to it, this will give it not only beauty, but also a pleasant smell.
Для того чтобы блюдо стало еще красочнее, добавьте к нему пару листочков мяты, это придаст ему не только красоты, но и приятный запах.