Sort and rinse the buckwheat. Grate the lemon zest after washing the lemon.
Переберите и промойте гречку. Натрите цедру лимона, предварительно помыв лимон.
Pour buckwheat into a multicooker bowl. Turn on the multicooker to the “Frying” mode. Fry the cereal for 10 minutes, stirring. Pour in water, salt, add butter. Place in the “Porridge” mode for 40-50 minutes, cook until done.
В чашу для мультиварки всыпьте гречу. Включите мультиварку на режим «Жарка». Обжаривайте крупу в течение 10 минут помешивая. Влейте воду, посолите, добавьте сливочное масло. Поставьте в режим «Каши» на 40-50 минут, варите до готовности.
Pour the cottage cheese into a separate plate, break the eggs into it, and mix thoroughly. Add sugar, lemon zest and cinnamon and stir.
В отдельную тарелочку всыпьте творог, разбейте туда яйца, тщательно смешайте. Добавьте сахар, цедру лимона и корицу, перемешайте.
Place the resulting mass in a bowl with the prepared buckwheat, pour in the milk, and mix well. Set the multicooker to the “Steamer” mode and cook for 30-40 minutes.
Положите полученную массу в чашу к готовой гречке, влейте молоко, хорошо перемешайте. Поставьте мультиварку в режим «Пароварка», готовьте 30-40 минут.
Serve buckwheat porridge with cottage cheese hot in individual plates, add sour cream if desired and sprinkle with zest.
Подавайте гречневую кашу с творогом горячей в индивидуальных тарелочках, по желанию добавьте сметану и посыпьте цедрой.