Prepare all the necessary ingredients according to the list, sort out the fresh currants and rinse thoroughly; if you have frozen berries, defrost them and also take the bad ones aside. Sift the flour and prepare the baking dish.
Подготовьте все необходимые ингредиенты по списку, свежие ягоды смородины переберите и тщательно промойте, в случае, если у вас замороженные ягоды, разморозьте и также отберите плохие в сторону. Просейте муку, подготовьте форму для выпекания.
Start kneading the dough for the future pie; to do this, in a deep container, mix sugar, flour, vanillin, salt and soda, quenched with lemon juice. Add egg and sour cream. Knead the dough until it is elastic. Set the dough aside and proceed to preparing the sour cream.
Приступайте к замешиванию теста для будущего пирога, для этого в глубокой емкости смешайте сахар, муку, ванилин, соль и соду, погашенную соком лимона. Добавьте яйцо и сметану. Замешивайте тесто до его эластичного состояния. Отложите тесто в сторону и переходите к приготовлению сметанного крема.
For sour cream, beat some of the sugar with 2 eggs and gradually add the remaining sour cream without ceasing to beat the mass. Blend the sour cream until smooth.
Для сметанного крема взбейте часть сахара с 2 яйцами и постепенно добавляйте оставшуюся сметану не переставая взбивать массу. Доведите сметанный крем до однородности.
Start forming the pie; to do this, take a baking sheet lined with parchment and place the dough on it along the entire base. Sprinkle the dough with a small amount of flour and lay out the currants, then fill the dish with sour cream and place it in a preheated oven at 170°C for 50 minutes. Enjoy fragrant fresh baked goods.
Приступайте к формированию пирога, для этого возьмите противень, застеленный пергаментом, и выложите на нем тесто по всему основанию. Присыпьте тесто небольших количеством муки и выложите ягоды смородины, далее залейте блюдо сметанным кремом и отправьте его в разогретую духовку до температуры 170 °С на 50 минут. Наслаждайтесь ароматной свежей выпечкой.
Sprinkle the finished sour cream with red currants with powdered sugar and serve with a cup of aromatic freshly brewed tea.
Готовый сметанник с красной смородиной посыпьте сахарной пудрой и подавайте к чашечке ароматного свежезаваренного чая.