Prepare the ingredients required from the list, cut the fish in advance, remove bones and skin. Peel the vegetables and prepare the bread crumbs.
Подготовьте необходимые по списку ингредиенты, рыбу заранее разделайте, избавьте от костей и кожицы. Очистите овощи и подготовьте хлебную крошку.
Prepare the herring for baking; to do this, divide the cleaned carcass lengthwise into 2 parts, finely chop the dill, and send these ingredients to a separate container for salting. Salt and pepper the fish with dill, cover with cling film and leave for 20 minutes.
Подготовьте сельдь для запекания, для этого очищенную тушку разделите вдоль на 2 части, нарубите мелко укроп, и отправьте данные ингредиенты в отдельную емкость для засаливания. Посолите и поперчите рыбу с укропом, накройте пищевой пленкой и оставьте на 20 минут.
Start frying the onion, to do this, cut it into half rings and place in sunflower oil heated in a frying pan. Fry it until golden brown for 10 minutes, stirring constantly. To prepare the sauce for baking herring, mix sunflower oil, salt, mustard, sugar and vinegar until smooth.
Приступайте к обжариванию лука, для этого нарежьте его полукольцами и отправьте в разогретое на сковороде подсолнечное масло. Обжаривайте его до румяного вида в течение 10 минут, постоянно перемешивая. Для приготовления соуса для запекания сельди смешайте подсолнечное масло, соль, горчицу, сахар и уксус до однородности.
Start preparing the dish; to do this, preheat the oven to a temperature of 250 °C. While the oven is heating up, take a baking dish and place the fried onion on its bottom, then place the rolled herring on top and fill the dish with mustard sauce and sprinkle with bread crumbs. Place the dish in the oven and bake at a set temperature of 250°C for about 25 minutes until cooked.
Приступайте к оформлению блюда, для этого разогрейте духовую печь до температуры 250 °С. Пока духовка нагревается, возьмите форму для запекания и на ее дно выложите обжаренный лук, далее сверху уложите свернутую рулетом сельдь и залейте блюдо горчичным соусом, присыпьте хлебной крошкой. Отправьте блюдо в духовую печь и запекайте при заданной температуре 250 °С примерно 25 минут до готовности.
Serve baked herring with fried onions, garnish with lemon slices and sprinkle with lemon juice for a richer taste.
Подавайте запеченную сельдь с жареным луком, украсив кружочками лимона и сбрызнув лимонным соком для более насыщенного вкуса.