Sort the peas, removing any debris, then wash them several times. Place the peas in a deep bowl and cover with clean water for 10-12 hours to swell.
Горох переберите, удалив мусор, затем помойте несколько раз. Переложите горох в глубокую миску и залейте чистой водой на 10-12 часов, чтобы он набух.
Rinse the peas again, put them in a saucepan, add water and cook until half cooked for about 10 minutes. Then drain the water.
Промойте горох еще раз, положите в кастрюлю, залейте водой и варите до полуготовности минут 10. Затем воду слейте.
Pour the peas into a frying pan with heated vegetable oil and add salt. Fry the peas, stirring occasionally, over fairly high heat, without covering the pan, until they turn golden. You can add a little butter at the end. Fried peas should be crispy.
Высыпьте горох на сковороду с разогретым растительным маслом и посолите. Жарьте горох, помешивая, на довольно большом огне, не накрывая крышкой сковороду, пока он не приобретет золотистый цвет. В конце можно добавить немного сливочного масла. Жареный горох должен быть хрустящим.
Roasted peas can be served on their own as an appetizer or sprinkled over a salad.
Жареный горох можно подать самостоятельно как закуску или посыпать им салат.