Wash the meat, remove any foreign veins. Pass through a meat grinder. Wash and peel the vegetables.
Помойте мясо, избавьте его от посторонних жилок. Пропустите через мясорубку. Помойте и очистите овощи.
Pass the meat and onions through a meat grinder, add pepper. Stir the resulting mass. Form into patties at least 1/2 inch thick and place in the freezer while you prepare the rest of the filling.
Пропустите мясо и лук через мясорубку, добавьте перец. Перемешайте полученную массу. Формируйте котлеты толщиной не меньше 1,5 см, и отправьте их в морозильную камеру, пока будет готовиться остальная начинка.
Cut onions and tomatoes into half rings, pickled cucumbers into slices. Cut the hamburger buns in half lengthwise. Prepare the sauce by mixing ketchup and mayonnaise in a 1 to 1 ratio. For a piquant taste, add Worcestershire sauce to the mixture.
Полукольцами нарежьте лук и помидоры, маринованные огурцы – пластинками. Булочки для гамбургера разрежьте вдоль пополам. Приготовьте соус, смешав кетчуп и майонез в пропорции 1 к 1. Для пикантности вкуса добавьте к массе вустерширский соус.
Prepare the grill by installing the grate and turning it on to medium heat. Let it warm up for about 10 minutes. Then transfer the patties from the freezer to the grill and cook on both sides until cooked through, about 3-4 minutes per side. Place 2 pieces of cheese on each patty, cover the grill and let the cheese melt for a minute.
Подготовьте гриль к работе, установив решетку и запустив режим среднего жара. Пусть прогревается примерно 10 минут. Затем переложите котлеты из морозилки на гриль и обжаривайте с обеих сторон до готовности, примерно по 3-4 минуты с каждой стороны. Выложите по 2 кусочка сыра на каждую котлету, накройте гриль крышкой, пусть сыр расплавится в течение минуты.
Remove the patties from the grill and replace them with buns. Fry the buns for 1 minute on the cut side. This will keep the buns crispy and not soggy from the sauce.
Снимите котлеты с гриля, и замените их на булочки. Обжаривайте булочки в течение 1 минуты со стороны разреза. Это позволит булочкам оставаться хрустящими и не размокнуть от соуса.
Assemble the burger by layering the ingredients: Spread one half of the bun with 1 tbsp. sauce, then a cutlet with cheese, a slice of tomato and pickled cucumber, onion rings and lettuce leaves. Cover with the other half of the bun and press down.
Соберите гамбургер, выложив ингредиенты слоями: одну половинку булочки смажьте 1 ст.л. соуса, далее котлету с сыром, ломтик помидора и маринованного огурца, кольца лука и салатные листья. Накройте второй половиной булочки и придавите.
Serve the burger with a chilled drink.
Подавайте гамбургер с охлажденным напитком.