Rinse the chicken fillet and remove films and excess fat. Grate the cheese on a fine grater. Preheat the oven to 180°C and prepare the cocotte makers.
Промойте куриное филе и зачистите его от пленок и лишнего жира. Натрите сыр на мелкой терке. Разогрейте духовку до 180°С и подготовьте кокотницы.
Combine the cream with flour and mix well, eliminating any lumps. Add Provençal herbs, salt, pepper and stir again.
Соедините сливки с мукой и хорошенько перемешайте, устраняя комочки. Добавьте прованские травы, соль, перец и снова перемешайте.
Cut the chicken fillet into bars.
Куриное филе нарежьте брусками.
In a frying pan with melted butter, fry the chicken fillet over high heat for about 10 minutes, stirring occasionally, until golden brown.
В сковороде с растопленным сливочным маслом около 10 минут обжаривайте, помешивая, куриное филе на сильном огне до появления румяной корочки.
Pour the creamy flour mixture over the fillet and, stirring, bring to a boil. Reduce heat and simmer for about 2 minutes.
Залейте филе сливочно-мучной смесью и, помешивая, доведите до кипения. Убавьте огонь и тушите около 2 минут.
Place chicken fillet with cream sauce in cocotte makers, sprinkle with grated cheese and bake in an oven preheated to 180°C for about 10 minutes until a golden brown crust appears on the surface of the cheese.
Куриное филе со сливочным соусом разложите по кокотницам, присыпьте тертым сыром и запекайте в разогретой до 180°С духовке около 10 минут до появления на поверхности сыра румяной корочки.
Serve the dish in cocotte makers.
Подавайте блюдо в кокотницах.