Grate the cheese on a coarse grater. Wash the eggplants and tomatoes, then cut them into medium-thick slices.
Сыр натрите на крупной терке. Помойте баклажаны и помидоры, затем нарежьте их кружочками средней толщины.
Pour oil into a preheated frying pan, add eggplants and fry for 5 minutes on each side. After that, place them on a paper towel to drain off excess oil.
В разогретую сковороду налейте масло, выложите баклажаны и обжаривайте по 5 минут с каждой стороны. После этого выложите их на бумажное полотенце, чтобы стекло лишнее масло.
For the sauce, mix soy sauce, sour cream and tomato paste in a deep bowl. Layer eggplant, tomatoes, cheese and sauce in an ovenproof dish. Lay out 2 more of these layers.
Для соуса смешайте в глубокой миске соевый соус, сметану и томатную пасту. В жаропрочную форму выложите слоями баклажаны, помидоры, сыр и соус. Выложите еще 2 таких слоя.
Cover the pan with foil and place in the oven for 20 minutes at 200 ℃. Then remove the foil, sprinkle with cheese and cook for another 5 minutes. The dish is ready.
Фольгой накройте форму и отправьте в духовку на 20 минут при температуре 200 ℃. Затем снимите фольгу, посыпьте сыром и отправьте готовиться еще на 5 минут. Блюдо готово.
Serve the finished dish on a plate and garnish with a sprig of basil and tomato slices.
Подавайте готовое блюдо выложив на тарелку и украсив веточкой базилика и ломтиками помидора.