Place all ingredients on the table for easy preparation.
Выложите все ингредиенты на стол для удобства приготовления.
Peel the potatoes and cut them into slices about 1 cm thick.
Почистите картофель, нарежьте его пластинками толщиной около 1 см.
Peel the onion and cut into thin half rings.
Очистите лук, нарежьте тонкими полукольцами.
Heat a frying pan with sunflower oil, place chopped onion on it.
Разогрейте сковороду с подсолнечным маслом, выложите на неё нарезанный лук.
Fry the onion for a few minutes, stirring a little from time to time.
Обжаривайте лук несколько минут, время от времени немного перемешивая.
Melt the butter.
Растопите сливочное масло.
Place the potatoes in a bowl, add about a teaspoon of curry, ground black pepper, salt and aromatic dried herbs to taste. Add garlic, passed through a press. Stir gently, trying to distribute the spices evenly throughout the potatoes.
Переложите картофель в миску, добавьте примерно чайную ложку карри, черный молотый перец, соль и ароматные сушеные травы – по вкусу. Добавьте чеснок, пропущенный через пресс. Аккуратно размешайте, стараясь равномерно распределить специи по картофелю.
Place the first layer of potatoes on a baking sheet.
Выложите на противень первый слой картофеля.
Place fried onions on potatoes.
На картофель положите обжаренный лук.
Place a second layer of potatoes on top of the onions.
Выложите на лук второй слой картофеля.
Pour melted butter into a baking tray.
Налейте в противень растопленное сливочное масло.
Pour in milk.
Залейте молоко.
Cover the baking sheet with foil and place it in an oven preheated to 180°C for 40-60 minutes. After this time, check the potatoes for doneness by lightly poking them with a fork. If the potatoes are too tough, place them in the oven for another 10-20 minutes. When ready, remove the pan from the oven and remove the foil.
Закройте противень фольгой и поставьте его в разогретую до 180°C духовку на 40-60 минут. По прошествии этого времени проверьте готовность картофеля, слегка натыкая его вилкой. Если картофель жестковат, отправьте его в духовку еще на 10-20 минут. По готовности вынимайте противень из духовки и убирайте фольгу.
Serve the potatoes garnished with a couple of sprigs of fresh herbs. You don’t have to transfer it anywhere by serving it directly on the baking sheet on which it was baked. Ideal
Подавайте картофель, украсив его парой веточек свежей зелени. Можно никуда не перекладывать его, подав прямо на противне, на котором он выпекался. Идеальным