Wash millet, dried fruits and poppy seeds. Soak the cereals in cold water for 1-2 hours, and dried fruits and poppy seeds in boiling water for 1 hour. Pat the dried fruits dry with a paper towel and chop the dried apricots finely.
Промойте пшенку, сухофрукты и мак. Крупу замочите в холодной воде на 1-2 часа, а сухофрукты и мак — в кипятке на 1 час. Промокните сухофрукты бумажным полотенцем, курагу нарежьте мелко.
Place the cereal in the multicooker, add water, close the lid and activate the “Buckwheat” program. Cook until the end of the mode.
Выложите крупу в мультиварку, залейте водой, закройте крышку и активируйте программу «Гречка». Готовьте до окончания режима.
While the cereal is cooking, peel the walnuts and chop them with a knife or in a mortar. Pour the poppy seeds into a mortar and grind to form poppy milk.
Пока варится крупа, очистите грецкий орех от шелухи и измельчите с помощью ножа или в ступке. Мак пересыпьте в ступку и перетрите, чтобы образовалось маковое молоко.
At the end of cooking, add dried fruits, nuts and poppy seeds to the porridge. Season with honey and mix well. Turn the multicooker to “Keep Warm” for 5 minutes.
По окончании варки добавьте в кашу сухофрукты, орехи и мак. Заправьте медом и хорошенько перемешайте. Включите мультиварку на «Подогрев» на 5 минут.
Place the hot kutya on a festive dish, and top it with your choice of multi-colored marmalade, any nuts, berries or fruits.
Горячую кутью выложите на праздничное блюдо, а сверху украсьте на выбор разноцветным мармеладом, любыми орехами, ягодами или фруктами.