Remove sour cream, butter, cottage cheese and eggs from the refrigerator in advance so that these products are at room temperature. Rub the cottage cheese through a medium sieve (if you are using soft cottage cheese, you do not need to rub it through a sieve), melt the butter. Preheat the oven to 180°C.
Достаньте сметану, сливочное масло, творог и яйцо из холодильника заранее, чтобы эти продукты были комнатной температуры. Творог протрите через среднее сито (если используете мягкий творог, протирать через сито не нужно), растопите сливочное масло. Разогрейте духовку до 180°C.
Beat the egg and sugar until fluffy. Add the egg mixture, flour, salt to the pureed cottage cheese and mix.
Яйцо с сахаром взбейте до пышной пены. В протертый творог добавьте яичную смесь, муку, соль и перемешайте.
Place the mixture in a baking dish, spread sour cream on top and drizzle with melted butter. Bake in the oven at 180°C for 40 minutes until golden brown.
Выложите массу в форму для запекания, смажьте сверху сметаной и сбрызните растопленным маслом. Запекайте в духовке при 180°C в течение 40 минут до золотистой корочки.
Cut the finished casserole into portions and serve.
Готовую запеканку нарежьте на порции и подавайте.