Sift the flour. Grate the cheese on a coarse grater.
Просейте муку. Натрите сыр на крупной терке.
Dissolve the yeast in warm water and leave the dough to swell for 15 minutes. At this time, take a large bowl, combine flour, sugar and salt in it. Add mayonnaise with sour cream and mix until crumbly.
Растворите дрожжи в теплой воде и оставьте опару набухать 15 минут. В это время возьмите большую миску, соедините в ней муку, сахар и соль. Добавьте майонез со сметаной и перемешайте до состояния крошки.
Gradually pour the dough into the flour mixture and knead the dough not too tight. Add 1 tbsp. vegetable oil, knead again. Cover the dough with cling film or a towel and leave in a warm place for 1 hour.
Постепенно влейте опару в мучную смесь и замесите не слишком тугое тесто. Добавьте 1 ст.л. растительного масла, повторно вымесите. Укройте тесто пищевой пленкой или полотенцем и оставьте в теплом месте на 1 час.
Dust your work surface with flour. Divide the dough into pieces, roll them into balls, and then knead them into flat cakes. Place the cheese in the middle and seal the edges of the dough, forming a white dough.
Присыпьте рабочую поверхность мукой. Разделите тесто на кусочки, скатайте из них шарики, а затем разомните в лепешки. На середину выложите сыр и залепите края теста, формируя беляш.
Pour vegetable oil into a frying pan and heat well. Place the belyashi one at a time and fry them until golden brown.
В сковороду налейте растительное масло и хорошо разогрейте. Выложите беляши по одному и обжарьте их до золотистого цвета.
Serve hot belyashi with sour cream and fresh herbs.
Подайте горячие беляши со сметаной и свежей зеленью.