Wash the vegetables, peel the carrots, onions and garlic. Scroll the onion together with the minced meat. Grate the carrots on a coarse grater, cut the tomatoes into cubes, grate the garlic or pass through a press. Rinse the grape leaves well, otherwise the dish will be over-salted. Boil the rice until half cooked.
Помойте овощи, очистите морковь, лук и чеснок. Лук прокрутите вместе с фаршем. Морковь натрите на крупной терке, помидоры нарежьте кубиками, чеснок натрите или пропустите через пресс. Виноградные листья хорошо промойте, иначе блюдо будет пересоленным. Отварите рис до полуготовности.
Add rice to the minced meat mixed with onions, add salt and stir. In a separate container, combine carrots, garlic and tomatoes.
К прокрученному с луком фаршу добавьте рис, посолите и перемешайте. В отдельной емкости соедините морковь, чеснок и помидоры.
Lay out the leaves on a cutting board. Place the minced meat in the middle of the sheet and wrap, starting from the top tip. You should get dense rolls.
Расправьте листья на разделочной доске. Выложите фарш на середину листа и заверните, начиная с верхнего кончика. Должны получиться плотные рулетики.
Place dolma in a heat-resistant form. Top with vegetable dressing and salt to taste. Cut the butter into pieces and spread over the surface.
В жаропрочную форму выложите долму. Сверху — овощную заправку и посолите по вкусу. Сливочное масло разрежьте на кусочки и распределите по поверхности.
Cover the dolma with the remaining leaves and microwave at maximum power for 20 minutes. After the time has passed, add water and re-send for 20 minutes.
Накройте долму оставшимися листьями и поставьте в микроволновку на максимальную мощность на 20 минут. По истечении времени влейте воду и повторно отправьте на 20 минут.
Serve hot dolma with or without broth. For the sauce, mix sour cream with fresh herbs.
Подайте горячую долму в бульоне или без него. Для соуса смешайте сметану со свежей зеленью.