Wash the vegetables. Cut the potatoes and zucchini into slices 0.5 cm thick, the tomato into half circles, and the onion and garlic into finely chopped pieces. Grate the cheese on a coarse grater.
Вымойте овощи. Картофель и кабачок нарежьте кружочками толщиной 0,5 см, помидор — полукружками, а лук и чеснок — мелко. Натрите сыр на крупной терке.
In a bowl, combine cheese, bread crumbs, garlic, pepper, wine and oil. Grease the bottom of the multicooker with oil and add half the potatoes. Season with salt and add ⅓ of the cheese mixture on top.
В миске соедините сыр, хлебную крошку, чеснок, перец, вино и масло. Смажьте дно мультиварки маслом и выложите половину картофеля. Посолите и сверху добавьте ⅓ сырной массы.
Cover with a layer of onions and tomatoes, then again with ⅓ of the cheese mixture. Add the zucchini layer, add salt and cover with the remaining half of the potatoes. Add salt again, close the multicooker lid and activate the “Baking” program for 40 minutes.
Покройте слоем лука и помидоров, а затем снова ⅓ сырной смеси. Добавьте кабачковый слой, посолите и закройте все оставшейся половиной картофеля. Снова посолите, закройте крышку мультиварки и активируйте программу «Выпечка» на 40 минут.
Serve the gratin on its own or as a side dish. Sprinkle with herbs on top and garnish with cherry tomatoes.
Подайте гратен в качестве самостоятельного блюда или как гарнир. Сверху посыпьте зеленью и украсьте томатами черри.