The zucchini must be peeled, cut into slices, salted and let sit for about 1 hour so that excess juice comes out.
Кабачки необходимо очистить, нарезать кружочками, посолить и дать настояться примерно 1 час, для того, чтобы из них вышел лишний сок.
While the zucchini is in the salt, grate the cheese. Leave a pinch of cheese to decorate the dish, mix the rest of the mixture with starch, ground black pepper and nutmeg. Mix all ingredients.
Пока кабачки находятся в соли, натрите сыр. Оставьте щепотку сыра для украшения блюда, всю остальную массу смешайте с крахмалом, молотым черным перцем и мускатным орехом. Перемешайте все ингредиенты.
Squeeze out excess juice from the zucchini and place the first layer in a baking dish, cover the zucchini with a mixture of cheese, spices and herbs, repeat layers until the dish is filled to the top. Fill the dish with cream.
Отожмите от лишнего сока кабачки и выложите первым слоем в форму для запекания, накройте кабачки массой из сыра, специй и пряностей, повторите слои до заполнения формы до верха. Залейте блюдо сливками.
To create a crispy crust, combine the remaining cheese and breadcrumbs and sprinkle on the dish. Cut the butter into pieces and place on top. Place in an oven preheated to 175°C for 40-50 minutes until golden brown.
Для того, чтобы образовалась хрустящая корочка, соедините оставшуюся часть сыра и сухари для панировки, и посыпьте блюдо. Масло нарежьте кусочками и выложите сверху. Отправьте в духовую печь, разогретую до 175 °С на 40-50 минут до образования золотистой корочки.
Serve vegetable gratin as a side dish for meat, sprinkling the dish with chopped herbs.
Подавайте овощной гратен в качестве гарнира к мясу, присыпав блюдо измельченной зеленью.