Clean the chum salmon, remove the entrails and bones, and rinse. Rinse the vegetables under cold running water and peel. Cut the onion into small half rings, grate the carrots, boil the egg, finely chop. Divide the butter into 3 pieces. Grate the cheese onto a coarse grater.
Очистите кету, достаньте внутренности, кости, промойте. Промойте овощи под холодной проточной водой, очистите. Лук нарежьте мелкими полукольцами, морковь измельчите на терке, отварите яйцо, мелко покрошите. Масло разделите на 3 кусочка. Потрите сыр на крупную терку.
Rub the fish carcass with pepper and salt outside and inside. Place 2 pieces of butter inside and leave for 60-90 minutes to soak.
Тушку рыбы натрите перцем и солью снаружи и изнутри. Внутрь вложите 2 кусочка сливочного масла, оставьте на 60-90 минут для пропитки.
Heat a frying pan, add a piece of butter, melt. Add the onion, fry until golden, add the carrots, simmer until softened. Add the chopped egg and fry for 2-3 minutes.
Разогрейте сковородку, добавьте кусочек масла, растопите. Выложите лук, обжарьте до золотистости, добавьте морковь, тушите до размягчения. Всыпьте измельченное яйцо, жарьте 2-3 минуты.
Place the stuffing into the carcass. Cover a baking sheet with foil, preheat the oven to 180 ºС, and bake for 60 minutes. After 50 minutes of baking, open the foil, sprinkle cheese on the fish, and continue baking.
Поместите начинку в тушку. Застелите фольгой противень, разогрейте духовку до 180 ºС, поставьте запекаться на 60 минут. Спустя 50 минут выпекания, откройте фольгу, посыпьте рыбу сыром, поставьте запекаться дальше.
Serve chum salmon hot with a side dish in the form of baked potatoes, rice or vegetable salad.
Подавайте кету горячей к гарниру в виде запеченного картофеля, риса или овощного салата.