Sift the flour, make a dough of yeast, sugar and warm water, leave for about 10 minutes.
Муку просейте, сделайте опару из дрожжей, сахара и теплой воды, оставьте примерно на 10 минут.
Take a deep container in which you will knead the dough for Adjarian boats, mix flour and salt in it. Pour in the already risen dough and knead the dough. Melt the butter on the stove or in the microwave and pour into the dough, then knead for about 10 minutes. Set the dough aside in a warm place for 1 hour, covered with a clean towel.
Возьмите глубокую емкость, в которой будете замешивать тесто для лодочек по-аджарски, в ней смешайте муку и соль. Влейте уже подошедшую опару и замесите тесто. Сливочное масло растопите на плите или в микроволновке и влейте в тесто, после чего месите около 10 минут. Отложите тесто в теплое место на 1 час, накрыв чистым полотенцем.
Grate the suluguni. Roll out the risen dough entirely like a large pie or divide it into several pieces. Fill with cheese and roll the dough around the edges, pinning the ends together to create a boat shape. Sprinkle a little more suluguni on top and transfer to a baking dish lined with parchment. Bake in the oven for 20 minutes at 220°C. Then carefully pour the yolks onto the khachapuri so that they do not spread and keep their shape.
Натрите сулугуни. Подошедшее тесто раскатайте целиком как на большой пирог или разделите на несколько заготовок. Наполните сыром и скрутив тесто по краям, скрепите концы, чтобы получился вид лодочки. Посыпьте сверху еще немного сулугуни и переложите в форму для запекания, застеленную пергаментом. Отправьте выпекаться в духовке на 20 минут при температуре 220 °С. Затем аккуратно вылейте желтки на хачапури, чтобы они не растеклись и держали форму.
Garnish the khachapuri with a piece of butter and finely chopped herbs.
Хачапури украсьте кусочком масла и мелкорубленной зеленью.