Wash the leaves, boil them for 3-4 minutes and drain in a colander. Wash and peel the vegetables. Finely chop the onion and grate the carrots. Pass the garlic through a press. Boil the rice until half cooked.
Помойте листья, прокипятите их 3-4 минуты и откиньте на дуршлаг. Вымойте и почистите овощи. Лук мелко нарежьте, а морковь натрите. Чеснок пропустите через пресс. Рис отварите до полуготовности.
For the filling, mix minced meat, boiled rice, carrots, onions, garlic and herbs. Season with salt and pepper to taste.
Для начинки смешайте фарш, отварной рис, морковь, лук, чеснок и зелень. Приправьте солью и перцем по вкусу.
When the leaves are dry, place them on a plate, right side out. Fold the mince inwards, starting from the central top end, and then fold in the sides.
Когда листья подсохли, выкладывайте их на тарелку лицевой стороной наружу. Заверните фарш внутрь, начиная с центрального верхнего кончика, а затем подверните боковые.
Place the dolma in a saucepan and pour in the broth until it covers it to the top. Bring to a boil and simmer over low heat for 40-60 minutes.
Выложите долму в кастрюлю и залейте бульоном, чтобы он покрыл ее доверху. Доведите до кипения и варите на медленном огне 40-60 минут.
Serve hot dolma with garlic sour cream sauce and fluffy ciabatta.
Подайте горячую долму с чесночно-сметанным соусом и воздушной чиабаттой.