Prepare a mold with a diameter of 20 cm. Cover the bottom with baking paper. Separate the whites from the yolks. Preheat the oven to 160℃.
Приготовьте форму диаметром 20 см. Дно застелите бумагой для выпечки. Отделите белки от желтков. Разогрейте духовку до 160℃.
Beat the egg whites, adding a pinch of salt. First do this at low speeds, gradually increasing the speed. Once you have a thick foam, add sugar gradually. Beat for at least 10 minutes until stiff peaks form. Tilt the container with the whites, they should not flow.
Белки взбейте, добавив щепотку соли. Сначала это делайте на малых оборотах, постепенно увеличивая скорость. Получив плотную пену, добавляйте постепенно сахар. Взбивайте не менее 10 минут до плотных пиков. Наклоните емкость с белками, они не должны течь.
Continue beating for another 5 minutes and gradually add the yolks to the container.
Продолжайте взбивать еще 5 минут и постепенно добавляйте в емкость желтки.
Take a silicone spatula, add flour and gently stir in one direction with the spatula. You cannot beat with a mixer here, otherwise the foam may fall off.
Возьмите силиконовую лопатку, подсыпайте муку и аккуратно лопаткой перемешивайте в одном направлении. Миксером здесь взбивать нельзя, иначе пена может опасть.
Place the dough in the prepared pan and place in the oven preheated to 160℃. Bake for about 40 minutes, but do not open the oven. Pierce the biscuit with a wooden skewer; if it is dry, then the biscuit is ready. Let it sit in the pan for 10 minutes until it settles slightly, now remove from the pan and place it upside down on a wire rack. Once the cake has completely cooled, wrap it in film and place it in the refrigerator overnight. In the morning you can cut it and decorate it.
Выложите тесто в подготовленную форму и поставьте в заранее разогретую до 160℃ духовку. Выпекайте около 40 минут, при этом открывать духовку нельзя. Деревянной шпажкой проткните бисквит, если она сухая, то бисквит готов. Дайте ему постоять 10 минут в форме, чтобы он слегка осел, теперь достаньте из формы и положите на решетку вверх дном. Полностью остывший бисквит, заверните в пленку и положите на ночь в холодильник. Утром его можно резать и украшать.
Soak a fresh sponge cake in syrup, pour over melted chocolate and serve with tea.
Свежий бисквит пропитайте сиропом, полейте растопленным шоколадом и подайте к чаю.