Squeeze out the lemon juice. Heat up the water.
Выдавите лимонный сок. Разогрейте воду.
Pour water, honey and lemon juice into a non-stick saucepan. Place over high heat and bring to a boil. Reduce heat and simmer for 5 minutes until the caramel darkens.
В кастрюльку с антипригарным покрытием влейте воду, мед и лимонный сок. Поставьте на большой огонь, доведите до кипения. Сделайте огонь меньше, варите 5 минут до потемнения карамели.
Remove the pan from the heat and let cool slightly. Pour warm cream into the caramel and stir thoroughly. Put on fire, cook until boiling. Remove the caramel from the heat and let cool completely.
Уберите кастрюлю с огня, дайте немного остыть. В карамель влейте теплые сливки, тщательно размешайте. Поставьте на огонь, варите до кипения. Снимите карамель с огня и дайте полностью остыть.
Serve caramel with mixed nuts, dried fruit, or use as a filling for pies, scones and cakes.
Подавайте карамель, добавив смесь орехов, сухофрукты, или используйте в качестве начинки для пирогов, булочек и пирожных.