Heat the milk, it should be hot.
Подогрейте молоко, оно должно быть горячим.
Place the sugar over low heat, add water to it and stir lightly. When the sugar has completely melted and acquired a characteristic brown color, pour in the heated milk, stirring vigorously.
Поставьте сахар на медленный огонь, добавьте к нему воду и слегка перемешайте. Когда сахар полностью расплавится и приобретет характерный коричневый цвет, влейте подогретое молоко, активно помешивая.
When the mixture thickens a little, add a slice of butter. Remove the caramel from the heat as soon as the milk and syrup are smooth. It will thicken as it cools.
Когда масса немного загустеет, добавьте ломтик сливочного масла. Снимите карамель с огня, как только молоко и сироп превратятся в однородную массу. При остывании она будет густеть.
Pour the prepared caramel over pancakes or serve with tea with your favorite nuts.
Полейте готовой карамелью блинчики или подайте к чаю, с любимыми орехами.