Pour the milk into a jar with a volume of about 3 liters and leave it for two days; in the process, collect the sour cream from the surface of the milk into a separate container.
Перелейте молоко в банку объемом около 3 литров и оставьте ее на двое суток в процессе с поверхности молока соберите сметану в отельную емкость.
Take a pan and place a towel on the bottom and place the jar. Pour water into the pan until it completely covers the starter. Place the pan on the stove and bring it to a boil. Turn off the heat, cover and leave for 60 minutes.
Возьмите кастрюлю и на дно уложите полотенце и поставьте банку. Налейте в кастрюлю воды, чтобы она полностью покрыла закваску. Поставьте кастрюлю на плиту и доведите ее до кипения. Выключите огонь, накройте крышкой и оставьте на 60 минут.
After the required amount of time has passed, the whey and curds separate in the jar. Transfer the cottage cheese to cheesecloth and hang it over a container for 60-120 minutes to drain the whey. Transfer the finished cottage cheese to a plate and place in the refrigerator. The dish is ready.
После того, как прошло нужное количество времени, в банке отделилась сыворотка и творог. Переложите творог на марлю и подвесьте его над емкостью на 60-120 минут, чтобы стекла сыворотка. Готовый творог переложите в тарелку и поставьте в холодильник. Блюдо готово.
Serve cottage cheese with honey or jam.
Творог подавайте с медом или вареньем.