Wash the carp under running cold water and begin cleaning immediately before the scales dry. Then cut open the belly and remove all the entrails. After this, wash the fish again, especially inside. Pass the garlic through a press and mix with salt and pepper. Cut the onion into rings. To easily clean carp, use a special fish scraper. If there is none, you can clean it with a dull knife, fork or spoon.
Помойте карпа под струей холодной воды и сразу начинайте чистить, пока чешуя не высохла. Затем разрежьте брюхо и удалите все внутренности. После этого рыбу еще раз помойте, особенно внутри. Чеснок пропустите через пресс и смешайте с солью и перцем. Лук нарежьте кольцами. Чтобы легко очистить карпа, воспользуйтесь специальным скребком для чистки рыбы. Если его нет, то можно почистить тупым ножом, вилкой или ложкой.
Rub the top and inside of the cleaned carp with a mixture of salt, garlic and spices. Pour over lemon juice and leave to soak in the refrigerator for 30-40 minutes.
Очищенного карпа натрите сверху и внутри смесью соли, чеснока и специй. Полейте лимонным соком и поставьте пропитываться в холодильник на 30-40 минут.
Mix mayonnaise with vegetable oil and spread the mixture over the entire carp, outside and inside. Cover a baking dish with foil and grease with vegetable oil.
Смешайте майонез с растительным маслом и намажьте смесью всего карпа снаружи и внутри. Форму для запекания застелите фольгой, и смажьте растительным маслом.
Place a row of onions on the foil, place the carp on top of the onions. Place onions inside and on top too. Fold the edges of the foil over the fish. Preheat the oven and bake the carp at 200 ℃. After half an hour, remove the edges of the foil and bake until the carp is browned, about 20 minutes.
На фольгу выложите ряд лука, сверху на лук положите карпа. Внутрь его и сверху тоже положите лук. Края фольги заверните, закрывая рыбу. Духовку прогрейте и поставьте карпа запекаться при 200 ℃. Через полчаса края фольги отверните и запекайте, пока карп не подрумянится, это приблизительно 20 минут.
Place the baked carp on a plate, garnish with lemon slices and parsley sprigs.
Запеченного карпа выложите на блюдо, украсьте дольками лимона и веточками петрушки.