Wash the vegetables and cut them into strips proportional to each other, except for the onions - they need to be finely chopped. Wash the mushrooms, dry with a napkin, peel and cut into strips.
Вымойте овощи и нарежьте их соломкой соразмерно друг другу, кроме перьев лука – их нужно мелко порубить. Грибы промойте, обсушите салфеткой, очистите и нарежьте полосками.
Heat the vegetable oil in a frying pan, then over moderate heat, stirring constantly, fry the peppers and carrots until they are coated with oil. Then add the oyster mushrooms and fry for about 5-7 minutes. Cover the vegetables with a lid and leave to cook over low heat for 5 minutes. Pour soy sauce over the vegetable mixture, stir, cover again and simmer until fully cooked.
В сковороде разогрейте растительное масло, затем на умеренном огне, постоянно помешивая, жарьте перец и морковь, пока они не покроются маслом. Затем добавьте вешенки и обжаривайте около 5-7 минут. Накройте овощи крышкой и оставьте готовиться на медленном огне 5 минут. Залейте овощную смесь соевым соусом, перемешайте, снова накройте крышкой и томите до полной готовности.
Boil the noodles in salted water for 3-5 minutes. Then drain in a colander, rinse with cold running water to prevent sticking, add to the prepared mushrooms and vegetables. Sprinkle everything with green onions and mix thoroughly.
В подсоленной воде отварите лапшу 3-5 минут. Затем откиньте на дуршлаг, промойте холодной проточной водой, чтоб не слиплась, добавьте к приготовившимся грибам с овощами. Посыпьте все зеленым луком и тщательно перемешайте.
Serve the finished udon with oyster mushrooms in portions, garnishing with sesame seeds if desired.
Готовый удон с вешенками подавайте порционно, при желании украсив кунжутом.