Peel the onion and cut into rings. Cut the fish: remove the entrails, cut off the head and fins. Wash and dry, cut into steaks 3-4 cm thick. Prepare the grill. To bake fish, the heat should be lower than for meat.
Лук очистите и нарежьте кольцами. Рыбу разделайте: удалите внутренности, отрежьте голову и плавники. Помойте и обсушите, нарежьте на стейки толщиной 3-4 см. Подготовьте мангал. Для запекания рыбы жар должен быть меньше, чем для мяса.
Place the fish in a deep bowl, pour in lemon juice, vegetable oil, salt and pepper, add onion and mix well. Cover the bowl and place in the refrigerator for 1 hour.
Рыбу положите в глубокую миску, полейте лимонным соком, растительным маслом, посолите, поперчите, положите лук и хорошо перемешайте. Накройте миску и поставьте на 1 час в холодильник.
Place the chum salmon on the grill over the coals and place the onion rings on top of the fish. Cook for 5-7 minutes on each side. You can drizzle with the marinade remaining in the bowl.
Выложите кету на решетку над углями, сверху на рыбу положите кольца лука. Готовьте по 5-7 минут с каждой стороны. Можно поливать маринадом, оставшимся в миске.
Serve hot chum salmon with fresh vegetables and herbs.
Горячую кету подавайте со свежими овощами и зеленью.