Sift the flour into a bowl wiped dry with paper towels, carefully separate the whites from the yolks. Preheat the oven at 160°C.
В насухо вытертую бумажными полотенцами миску просейте муку, аккуратно отделите белки от желтков. Разогрейте духовку при температуре 160 °C.
In a mixing bowl, combine the egg whites and salt. Dry the whisks with paper towels, start beating the egg whites, starting at low speeds and gradually increasing the speed. When the whites become foamy, add sugar in small portions, whisking continuously for 15 minutes.
В чаше для миксера смешайте белки и соль. Просушите бумажными полотенцами венчики, приступайте к взбиванию белковой массы, начиная с небольших оборотов и постепенно увеличивайте скорость. Когда белки станут похожи на пену, небольшими порциями добавляйте сахар, непрерывно взбивая, на протяжении 15 минут.
Add the yolks to the well-beaten, shape-holding whites, one at a time, without stopping beating. Add flour into the resulting egg mass, stirring with smooth movements with a wooden spatula.
В хорошо взбитые, держащие форму белки по одному добавляйте желтки, не прекращая взбивать. В полученную яичную массу порционно вводите муку, перемешивая плавными движениями деревянной лопаткой.
Pour the finished dough into a baking dish, shake it lightly, this will allow excess air to escape. Rotate the pan around its axis so that the dough is 1 centimeter higher at the edges than in the center. This will help the biscuit top rise evenly. Place everything in a preheated oven and cook for 45 minutes at 160°C.
Готовое тесто перелейте в форму для запекания, легонько встряхните ее, это позволит выйти лишнему воздуху. Покрутите форму вокруг своей оси, чтобы по краям тесто было на 1 сантиметр выше, чем в центре. Это поспособствует равномерному подъему шапки бисквита. Отправьте все в заранее разогретую духовку и готовьте 45 минут при температуре 160 °C.
After baking, remove the pan from the oven and check for doneness using a wooden skewer. Leave the hot sponge cake to cool in the mold for about 15 minutes. Then remove it and turn it over. Cover the finished biscuit with cling film and refrigerate for 8 hours.
После выпекания достаньте форму из духовки и проверьте готовность при помощи деревянной шпажки. Горячий бисквит оставьте примерно на 15 минут остыть в форме. Затем извлеките его и переверните. Готовый бисквит закройте пищевой пленкой и отправьте в холодильник на 8 часов.
Cut the sponge cake into several layers and spread with cream, jam or caramel - you get a simple cake.
Разрежьте бисквит на несколько слоев и смажьте кремом, джемом или карамелью — получится несложный торт.