Sift the wheat flour, boil the water and cool it to 70 ℃. Preheat the oven to 190℃.
Просейте пшеничную муку, вскипятите воду и остудите ее до 70 ℃. Разогрейте духовку до 190 ℃.
Mix all bulk ingredients in a bowl: sifted flour and salt. Pour in olive oil and slightly cooled water. Knead the dough using smooth, gentle movements.
Смешайте в миске все сыпучие ингредиенты: просеянную муку и соль. Влейте оливковое масло и чуть остывшую воду. Плавными мягкими движениями замесите тесто.
Wrap the resulting dough tightly in cling film and refrigerate for 35 minutes. Then, using a rolling pin sprinkled with flour, roll out the dough into a layer 5 mm thick.
Получившееся тесто плотно заверните в пищевую пленку и отправьте в холодильник на 35 минут. Затем при помощи скалки, обсыпанной мукой, раскатайте тесто в пласт толщиной в 5 мм.
Cut the rolled out dough into thin equal strips, the thickness should not exceed 1 cm. Roll them into neat spirals and place on a baking sheet lined with baking paper. Sprinkle generously with sesame seeds and place in a hot oven for 15 minutes.
Раскатанное тесто нарежьте на тонкие равные полоски, толщина не должна превышать 1 см. Сверните их в аккуратные спирали и уложите на противень, застеленный бумагой для выпечки. Щедро присыпьте кунжутом и отправьте в горячую духовку на 15 минут.
Traditionally in Italy, grissini is served as a crunchy snack to accompany alcohol or as a second dinner. Sometimes, for a variety of tastes, they are decorated with grated cheese and olives.
Традиционно в Италии гриссини подают в качестве хрустящих закусок к алкоголю или в виде второго ужина. Иногда для разнообразия вкусов их украшают тертым сыром и оливками.