Inspect the oyster mushrooms, rinse in cold running water, drain in a colander and let the water drain. Peel the garlic and cut 4 cloves into thin slices, chop the remaining cloves using a kitchen press. Heat oil in a frying pan.
Осмотрите вешенки, промойте в холодной проточной воде, откиньте на дуршлаг и дайте воде стечь. Чеснок почистите и нарежьте 4 зубчика тонкими пластинками, остальные зубчики измельчите при помощи кухонного пресса. Раскалите масло на сковороде.
Cut the washed oyster mushrooms into large pieces. Place chopped garlic in preheated oil and fry until golden brown over medium heat, remove the garlic and set aside.
Промытые вешенки нарежьте крупно. В заранее разогретое масло опустите нарезанный чеснок и жарьте до золотистого оттенка на среднем огне, извлеките чеснок и уберите в сторону.
Add the mushrooms to the oil in which the garlic was fried, cook for 3-5 minutes, stirring occasionally. Then add crushed garlic, pour in soy sauce and mix thoroughly. Cook until the liquid has completely evaporated.
В масло, в котором жарился чеснок, отправьте грибы, готовьте их 3-5 минут, периодически помешивая. Затем туда же добавьте раздавленный чеснок, влейте соевый соус и тщательно перемешайте. Готовьте до полного выпаривания жидкости.
An excellent side dish for fried oyster mushrooms would be pasta with baked chicken breast or mashed potatoes. The mushrooms themselves can be generously sprinkled with chopped herbs or green onions.
Отличным гарниром к жаренным вешенкам станет паста с запеченной куриной грудкой или картофельное пюре. Сами грибы можно щедро присыпать измельченной зеленью или зеленым луком.