Sort through, wash and peel the top layer of potatoes, grate on a coarse grater. Break the eggs into a small bowl.
Переберите, помойте и очистите картофель от верхнего слоя, натрите на крупной терке. В небольшую миску разбейте яйца.
Squeeze the grated potatoes well and pour out the resulting juice. Add broken eggs to the bowl with potatoes, season with salt and ground pepper, mix thoroughly.
Тертый картофель хорошо выжмите, получившийся сок вылейте. В посуду с картофелем добавьте разбитые яйца, приправьте солью и молотым перцем, тщательно перемешайте.
Line a baking tray with baking paper and grease with a small amount of vegetable oil. Use a teaspoon to lay out the blanks for potato pancakes, giving them any shape and size. Place the baking sheet in an oven preheated to 200°C for about 20 minutes.
Застелите противень бумагой для выпечки, смажьте небольшим количеством растительного масла. Чайной ложкой выкладывайте заготовки для дерунов, придавая им любую форму и размер. Отправьте противень в заранее разогретую до 200 °C духовку примерно на 20 минут.
Serve potato pancakes with sour cream, chopped green onions and herbs.
Подавайте деруны со сметаной, измельченным зеленым луком и зеленью.