Wash the grape leaves and place them in boiling, salted water for 1-2 minutes. The leaves should darken, then remove them and place them on a tray to dry. Rinse the couscous, pour boiling water over it to swell for 10 minutes, then drain the water. Chop the onion finely.
Виноградные листья помойте и опустите в кипящую, подсоленную воду на 1-2 минуты. Листья должны потемнеть, после этого достаньте их и разложите на подносе обсушиться. Кускус промойте, залейте кипятком для набухания на 10 минут, затем воду слейте. Лук накрошите мелко.
Add couscous, onion, oregano, tarragon, 3 tbsp to the minced meat. cold water, salt, pepper and stir.
К фаршу добавьте кускус, лук, орегано, тархун, 3 ст.л. холодной воды, посолите, поперчите и перемешайте.
Place the grape leaf glossy side down. Place 1 tbsp on the base of the leaf. filling, fold the edges of the sheet on the sides, and then twist it into a tube from the bottom up.
Положите виноградный листок глянцевой стороной вниз. На основание листа положите 1 ст.л. начинки, заверните края листа по бокам, а потом закрутите трубочкой снизу вверх.
Place the dolma in a thick-bottomed pan, pour in lemon juice and olive oil, and place a layer of grape leaves on top.
Долму переложите в кастрюлю с толстым дном, полейте лимонным соком и оливковым маслом, а сверху положите слой виноградных листьев.
Fill everything with water to the level of the top row of dolma. Place the plate upside down on top, press down so that the dolma does not float up during cooking. Cook over low heat for 40 minutes.
Залейте все водой до уровня верхнего ряда долмы. Сверху положите тарелку вверх дном, придавите, чтоб долма не всплывала во время готовки. Варите на небольшом огне 40 минут.
Mix low-fat yogurt with garlic and herbs, serve with hot dolma.
Смешайте нежирный йогурт с чесноком и зеленью, подайте к горячей долме.