Wash, peel, cut the sweet potato into cubes and place on a paper towel to dry. Wash the pepper, remove the core and cut into strips. Sort the oyster mushrooms, remove any debris, cut off the dried areas and wash them too.
Батат вымойте, очистите, нарежьте брусочками и выложите на бумажное полотенце обсушить. Перец помойте, удалите сердцевину и нарежьте соломкой. Вешенки переберите, удалите мусор, обрежьте подсохшие места и тоже помойте.
Heat oil in a frying pan and fry the sweet potato in it for 5-7 minutes. Stir gently every 2 minutes.
В сковороде разогрейте масло и обжарьте на нем батат в течение 5-7 минут. Каждые 2 минуты аккуратно перемешивайте.
Add pepper to sweet potato, stir and cook for 5 minutes. Coarsely chop the oyster mushrooms, add to the vegetables and fry for another 5 minutes.
Добавьте к батату перец, перемешайте и готовьте 5 минут. Вешенки крупно нарежьте, добавьте к овощам и жарьте еще 5 минут.
Salt, pepper, sprinkle with paprika, mix gently and cover with a lid for 2-5 minutes. Sprinkle the finished side dish with chopped herbs.
Посолите, поперчите, посыпьте паприкой, аккуратно перемешайте и накройте крышкой на 2-5 минут. Готовый гарнир посыпьте рубленой зеленью.
For the sweet potato dish with oyster mushrooms, prepare sour cream and garlic sauce.
К блюду из батата с вешенками приготовьте сметанно–чесночный соус.