Wash the oyster mushrooms, cut large mushrooms into 2-3 parts. Peel the onion and garlic. Cut the onion into half rings.
Вешенки помойте, крупные грибы разрежьте на 2-3 части. Лук и чеснок очистите. Лук нарежьте полукольцами.
Prepare the marinade. To do this, put salt, sugar, pepper, cloves, bay leaves in a saucepan with water, pour in sunflower oil, add garlic, boil and cook for 8 minutes. Then strain the marinade.
Приготовьте маринад. Для этого в кастрюлю с водой положите соль, сахар, перец, гвоздику, лавровый лист, влейте подсолнечное масло, добавьте чеснок, вскипятите и варите 8 минут. Затем маринад процедите.
Place the oyster mushrooms in a saucepan, add the marinade and cook for 15 minutes. After this, add the onion to the mushrooms, press it down with a spoon so that it is covered with the hot marinade, and let stand for 30-40 minutes. Cool the mushrooms in the refrigerator.
Вешенки положите в кастрюлю, залейте маринадом и варите 15 минут. После этого к грибам добавьте лук, придавите его ложкой, чтоб покрылся горячим маринадом, и дайте постоять 30-40 минут. Остудите грибы в холодильнике.
Sprinkle pickled oyster mushrooms with herbs and serve with boiled potatoes.
Маринованные вешенки посыпьте зеленью и подайте с отварным картофелем.