Wash the fish, remove the fins and cut off the fillets, starting from the tail. If possible, remove all bones. Peel and cut the onion. For frying, you can take a saucepan, since if you fry in a frying pan, you will have to use a lot of oil.
Рыбу помойте, удалите плавники и срежьте филе, начиная от хвоста. По возможности удалите все кости. Лук очистите и порежьте. Для обжаривания можно взять сотейник, так как если жарить в сковороде, то придется задействовать очень много масла.
Pour kefir into a bowl, add soda, stir and let the soda go out. Break the eggs, add salt, sugar, a spoonful of butter and whisk everything. Sift the flour into the contents of the bowl, but reserve a glass of flour for rolling out the dough. Mix everything with a spoon, then sprinkle with flour and knead the dough with your hands. Cover the finished dough with a napkin while you make the filling.
В миску вылейте кефир, добавьте соду, перемешайте и дайте соде погаснуть. Разбейте яйца, добавьте соль, сахар, ложку масла и взбейте все венчиком. К содержимому миски просейте муку, но стакан муки оставьте для раскатывания теста. Все перемешайте ложкой, а затем присыпьте мукой и домесите тесто руками. Готовое тесто накройте салфеткой, пока будете делать начинку.
Place the fish fillet, onion, salt and pepper in a blender bowl and blend until smooth.
Филе рыбы, лук, соль и перец положите в чашу блендера и измельчите до однородного состояния.
Divide the dough into small pieces, then dip each of them in flour and roll out on the table to a thickness of 5 mm. Place a tablespoon of minced meat on the resulting flatbread, gather the edges of the flatbread, leaving a small hole on top.
Тесто разделите на маленькие кусочки, затем каждый из них обмакивайте в муку и на столе раскатайте до толщины 5 мм. На получившуюся лепешку положите столовую ложку фарша, края лепешки соберите, оставив сверху небольшое отверстие.
Pour the oil into a saucepan, heat over medium heat and place the whites with the hole side down. When browned, flip to the other side with a fork. Place the finished whites on a paper towel to absorb excess oil.
Масло налейте в сотейник, нагрейте на среднем огне и опустите беляши стороной с дырочкой вниз. Когда подрумянятся, вилкой переверните на другую сторону. Готовые беляши выкладывайте на бумажное полотенце, чтобы впитались излишки масла.
Serve fish whites with a salad of fresh vegetables.
Рыбные беляши подайте с салатом из свежих овощей.