Clean the fish from scales. Cut and remove the insides, wash. Rub salt into the carcass. Peel and wash the garlic.
Рыбу очистите от чешуи. Разрежьте и извлеките внутренности, помойте. Вотрите в тушку соль. Очистите и помойте чеснок.
Make cuts on the fish with a knife across the carcass. Add grated garlic and finely chopped rosemary to kefir. Place the carp carcass in this marinade. Leave in the refrigerator for 10-11 hours.
Сделайте на рыбе насечки ножом поперек тушки. В кефир добавьте тертый чеснок и мелко нарезанный розмарин. В этот маринад положите тушку карпа. Оставьте в холодильнике на 10-11 часов.
Place the fish on a baking sheet. If desired, insert thin slices of lemon into the slits and place in the oven. Bake for 40 minutes at 180 degrees until the fish acquires a beautiful golden color.
Выложите рыбу на противень. По желанию в разрезы вставьте тонкие дольки лимона и отправьте в духовку. Запекайте 40 минут при 180 градусах, пока рыба не приобретет красивый золотистый цвет.
Cut the carp into neat portions. Place baked vegetables next to it - red bell peppers, tomatoes. Garnish the dish with any greens of your choice. Serve the sauce.
Нарежьте карпа на аккуратные порционные куски. Уложите рядом с ним запеченные овощи – красный сладкий перец, томаты. Украсьте блюдо любой зеленью по вашему выбору. Подайте соус.