Clean the fish from scales and entrails. Wash, cut into steaks and dry. Wash and dry the lemon.
Рыбу очистите от чешуи и внутренностей. Помойте, нарежьте на стейки и обсушите. Помойте и обсушите лимон.
Salt and pepper the carp steaks. Squeeze lemon juice and drizzle over fish. Leave it to marinate for 10 minutes.
Посолите и поперчите стейки карпа. Выжмите сок лимона и сбрызните рыбу. Оставьте ее мариноваться на 10 минут.
Dredge fish in cornmeal. Fry the steaks in a preheated frying pan with sunflower oil - 5-7 minutes on each side.
Обваляйте рыбу в кукурузной муке. Жарьте стейки в разогретой сковороде с подсолнечным маслом - с каждой стороны по 5-7 минут.
Serve the fish on lettuce leaves and garnish with sprigs of parsley or other herbs. Along with the greens, add thinly sliced cucumbers and tomatoes, or roasted red pepper strips. Apply dotted drops of sauce around the fish to your liking.
Подайте рыбу, уложив на листья салата и украсив веточками петрушки или другой зелени. Вместе с зеленью положите тонко нарезанные огурцы и помидоры, или соломку из запеченного красного перца. Вокруг рыбы нанесите точечно капли соуса по вашему вкусу.