Wash and dry the oranges. Measure out the required amount of sugar. Prepare dishes for making caramel.
Помойте и обсушите апельсины. Отмерьте необходимое количество сахара. Приготовьте посуду для приготовления карамели.
Using a sharp knife, peel the zest from the oranges into 4-5 cm slices to form a straw of this size.
Снимите с апельсинов цедру при помощи острого ножа ломтиками в 4-5 см, чтобы получилась соломка такого размера.
Cut the zest into thin strips. Then place it in the pan in which you will cook the orange caramel.
Нарежьте цедру тонкой соломкой. Затем отправьте ее в кастрюлю, в которой будете варить апельсиновую карамель.
Squeeze the juice out of the oranges, pour in the chopped zest and add sugar. Place the pan with the zest on the fire, bring to a boil, then reduce the heat and simmer, stirring regularly, until the caramel has a beautiful golden color. The orange straw should become transparent and dense.
Отожмите из апельсинов сок, залейте ним нарезанную цедру и высыпьте сахар. Поставьте кастрюлю с цедрой на огонь, доведите до кипения, затем уменьшите огонь и уварите, регулярно помешивая, до состояния карамели красивого золотистого цвета. Апельсиновая соломка должна стать прозрачной и плотной.
Serve the orange caramel in a beautiful bowl. Serve it with tea, coffee, and cookies. Place dried fruits in a plate nearby and add a sprig of mint or other aromatic herb.
Апельсиновую карамель подавайте в красивой посуде. К ней подайте чай, кофе, печенье. В тарелке рядом разложите сухофрукты, положите веточку мяты или другой ароматной травы.