Wash the avocado, tomato, pepper, lime and herbs thoroughly. Lime can be replaced with half a lemon. Cut the avocado in half lengthwise and remove the pit. Remove any tough skin from it. Lay out the ingredients on the table for easy preparation.
Тщательно помойте авокадо, томат, перец, лайм и зелень. Лайм вполне можно заменить половинкой лимона. Разрежьте авокадо пополам вдоль, извлеките косточку. Очистите его от жесткой шкурки. Разложите ингредиенты на столе для удобства приготовления.
Cut the avocado into medium-sized pieces. You don’t have to try too hard when cutting, because they will still be crushed into a homogeneous mass.
Нарежьте авокадо кусочками среднего размера. Можно не слишком стараться при нарезке, ведь они всё равно будут измельчены в однородную массу.
Cut the tomato into slices. Remove the juicy core with seeds, leaving only the fleshy walls of the fruit.
Разрежьте томат на дольки. Удалите сочную сердцевину с семечками, оставив только мясистые стенки плода.
Chop the tomato into small cubes.
Измельчите томат в небольшие кубики.
Place the avocado in the blender hopper, add a little olive oil (about 1-2 tbsp) and squeeze in citrus juice - lime or lemon. This will prevent the avocado from browning and preserve the sauce's characteristic green tint. Blend everything into a homogeneous mass using a blender.
Поместите авокадо в бункер блендера, добавьте немного оливкового масла (примерно 1-2 ст. л.) и выдавите туда сок из цитруса – лайма или лимона.Это предотвратит потемнение авокадо, и сохранит соусу характерный зеленый оттенок. Перебейте всё в однородную массу с помощью блендера.
Finely chop half a head of red onion.
Мелко нарежьте половину головки красного репчатого лука.
Chop the greens.
Измельчите зелень.
Cut the hot chili pepper into rings.
Нарежьте колечками острый перец чили.
Mix all ingredients in a bowl, add salt and ground black pepper to taste.
Смешайте все ингредиенты в миске, добавьте по вкусу соль и черный молотый перец.
Transfer the finished guacamole to a serving bowl, garnish with a few chili rings and chopped herbs. Serve with nacho corn chips. Be careful, the finished dish can be quite spicy!
Переложите готовый гуакамоле в посуду для подачи, украсьте несколькими колечками чили и рубленой зеленью. Подавайте с кукурузными чипсами «начос». Будьте аккуратны, готовое блюдо может получиться довольно острым!