Peel and wash the carrots, garlic and onions. Wash and dry the greens. Wash and peel the roots. Soak the beef tongue overnight or for a couple of hours in cold water.
Очистите и помойте морковь, чеснок и лук. Помойте и обсушите зелень. Коренья помойте и очистите. Говяжий язык замочите на ночь или на пару часов в холодной воде.
Rinse your tongue and boil in boiling water for about ten minutes. Then fill it with cold water for five minutes, remove and clean the top layer. Return it to the pan and add 2.5 liters of water. Add onions, carrots, celery and parsley roots, bay leaves, pepper and salt to it. Cook for 2 hours 30 minutes.
Язык промойте и отварите в кипящей воде около десяти минут. Затем залейте его холодной водой на пять минут, достаньте и очистите верхний слой. Возвратите его в кастрюлю и залейте 2,5 литра воды. Положите к нему лук, морковь, корни сельдерея и петрушки, лавровый лист, перец и соль. Варите 2 часа 30 минут.
Remove the tongue and vegetables from the broth. Strain the broth. If it's dark, lighten it - simmer raw egg whites over low heat for 15 minutes and then strain. Dissolve gelatin in 100 g of broth and leave to swell. Then heat it in the microwave for 30 seconds or on the stove, and stir into the hot broth until completely dissolved.
Извлеките из бульона язык и овощи. Бульон процедите. Если он темный, осветлите его - проварите сырые яичные белки на маленьком огне 15 минут, а затем процедите. Желатин растворите в 100 г бульона и оставьте набухать. Затем нагрейте его в микроволновке 30 секунд или на плите, и смешайте с горячим бульоном до полного растворения.
Pour some broth into a deep plate and place in the refrigerator to harden. Cut the tongue, eggs, olives and carrots into slices and circles. Place tongue plates, eggs, carrots, olives and lemon on the frozen broth. Pour the rest of the broth on top and refrigerate to set.
В глубокую тарелку налейте немного бульона и отправьте в холодильник для застывания. Нарежьте язык, яйца, маслины и морковь пластинками и кружочками. На застывший бульон уложите пластины языка, яйца, морковь, маслины и лимон. Сверху залейте остальной бульон и отправьте в холод для застывания.
Serve the beef tongue aspic in a beautiful dish. Decorate it with a sprig of greenery. Place the olives on the greens.
Заливное из говяжьего языка подавайте в красивом блюде. Украсьте его веточкой зелени. На зелени расположите маслины.