Clean and wash the pike, cut off the head, tail and fins. From the remaining part, separate the backbone and cut the fillet into slices.
Щуку почистите и помойте, отрежьте голову, хвост и плавники. Из оставшейся части отделите хребет и порежьте филе на ломтики.
Prepare the batter by breaking two eggs into a bowl and whisking them, then gradually pour sifted flour and salt into the beaten eggs. Thanks to these simple tricks, the batter will turn out smooth and tender.
Приготовьте кляр, для этого разбейте в миску два яйца и взбейте их венчиком, затем постепенно всыпьте во взбитые яйца просеянную муку и соль. Благодаря этим несложным хитростям, кляр получится однородным и нежным.
Heat a frying pan with sunflower oil. Dip each piece of fish into the resulting mixture and fry on both sides until cooked. This will approximately take about 25 minutes.
Разогрейте сковороду с подсолнечным маслом. Каждый кусочек рыбы обмакните в получившуюся смесь и обжарьте с двух сторон до готовности. На это примерно уйдет около 25 минут.
Fried pike goes well with potato zrazy, and will also look great served with fresh vegetables and herbs.
Жареная щука отлично сочетается с картофельными зразами, а также прекрасно будет смотреться в подаче со свежими овощами и зеленью.