Wash the chicken meat thoroughly with cold running water and dry with a paper towel. Peel the garlic. Remove the cream from the refrigerator and leave to warm to room temperature.
Тщательно помойте холодной проточной водой куриное мясо, обсушите бумажным полотенцем. Почистите чеснок. Сливки достаньте из холодильника, оставьте для согревания до комнатной температуры.
Prepare creamy garlic sauce. To do this, chop the parsley, pass the garlic through a press, add spices and mix well. Leave for a few minutes for the mixture to infuse. After this add cream. It is advisable that they be at room temperature; in cold cream the taste of spices is less revealed.
Приготовьте сливочно-чесночный соус. Для этого измельчите петрушку, чеснок пропустите через пресс, добавьте специи и хорошо перемешайте. Оставьте на несколько минут, чтобы смесь настоялась. После этого добавьте сливки. Желательно чтобы они были комнатной температуры, в холодных сливках хуже раскрывается вкус специй.
Cut the chicken meat into medium-sized cubes. Place the chopped meat in a bowl and season with salt and pepper.
Куриное мясо порежьте кубиками среднего размера. Поместите нарезанное мясо в миску, посолите и поперчите.
Serve chkmeruli as a separate hot dish, placing it on a common plate. Garnish the dish to your liking: fresh parsley, a sprig of basil, cherry tomatoes or slices of fresh vegetables. You can serve in portions and decorate each portion separately.
Подавайте чкмерули в качестве самостоятельного горячего блюда, выложив на общую тарелку. Украсьте блюдо по своему вкусу: свежей зеленью петрушки, веточкой базилика, помидорами черри или ломтиками свежих овощей. Можно подать порционно и украсить каждую порцию отдельно.