Peel and wash the carrots. Check the fish for bones. Wash the tomatoes, leeks and mushrooms and dry. Prepare on the table all the necessary products by weight.
Очистите и помойте морковь. Рыбу проверьте на наличие костей. Помойте помидоры, лук-порей и грибы, обсушите. Приготовьте на столе все необходимые продукты по весу.
Lightly salt and pepper the fish and place in a baking dish, brush the top with a mixture of balsamic vinegar and lemon.
Рыбу немного посолите, поперчите и выложить в форму для запекания, смажьте сверху смесью бальзамического уксуса с лимоном.
Cut the onion into cubes and fry in a frying pan in butter. Then add grated carrots, ground pepper and fry until golden brown.
Лук порежьте кубиками, обжарьте в сковороде на сливочном масле. Затем добавьте к нему натертую морковь, молотый перец и жарьте до золотистого цвета.
Marinate the mushrooms and sliced tomatoes separately in soy sauce (optional). Grate the cheese. Then mix it with sour cream to make a thick sauce mass.
Грибы и нарезанные дольками помидоры по отдельности замаринуйте в соевом соусе (по желанию). Натрите на терке сыр. Затем смешайте его со сметаной, чтобы получилась густая соусная масса.
Place the fried carrots and onions evenly on the fish. Spread cheese and sour cream sauce on top. Then alternately marinate mushrooms and tomatoes in soy sauce. Place in the oven at 180 degrees for 30 minutes.
Жаренные морковь с луком выложите равномерно на рыбу. Сверху намажьте соус из сыра и сметаны. Затем поочередно замаринованные в соевом соусе грибы и помидоры. Отправьте в духовку на 180 градусов на 30 минут.
Serve gratin with salmon and vegetables in portions. Garnish with a sprig of parsley or basil. For contrast, add brightly colored sliced vegetables.
Гратен с лососем и овощами подавайте порционно. Украсьте веточкой петрушки или базилика. Для контраста положите яркие овощи в нарезке.