Wash and peel the potatoes. Remove skin from fish and check for bones. Wash and dry the greens. Prepare all foods by weight.
Картофель помойте и очистите от кожуры. Рыбу очистите от кожи и проверьте на и наличие костей. Помойте и обсушите зелень. Приготовьте все продукты по весу.
Prepare the main gratin ingredients - cut the fish into neat layers, potatoes into thin rings.
Подготовьте основные ингредиенты гратена - рыбу нарежьте аккуратными пластами, картофель – тонкими колечками.
Prepare the sauce. To do this, mix cream, sour cream, egg and chopped herbs in a bowl, add salt. Grate the cheese separately
Приготовьте соус. Для этого смешайте в миске сливки, сметану, яйцо и нарезанную зелень, посолите. Сыр отдельно натрите на терке
Place some of the potatoes on a baking sheet, cover it with some of the cheese, then put in the fish and then the potatoes again. Pour the sauce over everything and sprinkle with cheese. Bake in the oven for 1.5 hours at 220 degrees.
Выложите на противень часть картофеля, накройте его частью сыра, затем положите рыбу и снова картофель. Залейте все соусом и притрусите сыром. Запекайте в духовке 1,5 часа при 220 градусах.
Serve the gratin in slices. Decorate the plate with bright vegetables - slices of fresh cucumbers, tomatoes or strips of pepper. Add a sprig of greenery.
Подавайте гратен нарезанным порционными кусками. Украсьте тарелку яркими овощами – слайсами свежих огурцов, помидор или полосками перца. Положите веточку зелени.