Peel and wash the potatoes. Wash and dry the mushrooms. Peel the onions and garlic and wash them.
Очистите и помойте картофель. Грибы помойте и обсушите. Очистите лук и чеснок, помойте их.
Fry onions and mushrooms in vegetable oil. Cut the potatoes into thin slices.
Лук и грибы обжарьте на растительном масле. Картофель нарежьте тонкими слайсами.
Place alternate layers of potatoes, onions and mushrooms in a baking dish. Fill it to the top until you run out of prepared ingredients.
Выложите в форму для запекания поочередно слоями картофель и лук с грибами. Заполните ее доверху, пока не закончатся подготовленные ингредиенты.
Prepare the filling. Mix cream, mayonnaise, eggs, garlic, basil and grated cheese, salt and pepper.
Приготовьте заливку. Смешайте сливки, майонез, яйца, чеснок, базилик и тертый сыр, соль и перец.
Pour over the potatoes, onions and mushrooms until they are covered. Cover with foil and bake at 180 degrees for 60-70 minutes. Then remove the foil and bake for another 10 minutes to get a golden crust.
Залейте картофель с луком и грибами так, чтобы он покрыл их. Накройте фольгой и запекайте при 180 градусах 60-70 минут. Затем снимите фольгу и для придания золотистой корочки запекайте еще 10 минут.
Cut the gratin into portions. Serve garnished with any sauce. Make cucumber slices. Liven up the color of the dish with red tomato slices.
Гратен нарежьте на порционные куски. Подавайте, украсив узором из любого соуса. Сделайте нарезку слайсов из огурца. Оживите цвет блюда дольками красного помидора.