Clean the chicken carcass from chaff, veins and excess fat. Wash and dry slightly. Peel and wash the garlic. Prepare spices and sauce.
Тушку цыпленка очистите от плевы, прожилок и лишнего жира. Помойте и слегка обсушите. Чеснок очистите и помойте. Приготовьте специи и соус.
Rub the chicken carcass with salt and chicken seasonings inside and out. Then brush the chicken with tomato sauce. Place garlic inside the abdomen.
Тушку цыпленка натрите солью и приправами для курицы внутри и снаружи. Затем смажьте цыпленка томатным соусом. Внутрь брюшка отправьте чеснок.
Fold a large piece of foil in half and place the chicken on it, back up. Wrap the foil tightly and place on a baking sheet, and then into an oven preheated to 180 degrees. Bake for 40 minutes. Then unfold the top of the foil and bake at 200 degrees for another 15 minutes until golden brown.
Большой кусок фольги сложите вдвое и положите на нее цыпленка спинкой вверх. Фольгу плотно заверните и переложить на противень, а затем в предварительно разогретую до 180 градусов духовку. Запекайте 40 минут. Затем верх фольги разверните и запекайте при температуре 200 градусов еще 15 минут до румяной корочки.
Transfer the finished chicken to a plate. Garnish with salad greens and tomato slices. Add lemon slices.
Готового цыпленка переложите на блюдо. Украсьте зеленью салата и слайсами помидор. Положите дольки лимона.